Newsletter M.E.N.

Nr. 2 (15)/25-31 august 2017

 


 

Newsletter nr. 2 (15)/25 - 31 august 2017

 

 Etapa a II-a a admiterii în învățământul profesional și învățământul dual

Marți, 29 august 2017, începe a doua etapă de admitere în învăţământul profesional de stat. Înscrierile se desfășoară astfel:

·         în perioada 29-31 august 2017, până la ora 15:00, la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere în urma primei etape și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat;

·         în perioada 4-5 septembrie 2017, la unitățile de învățământ profesional unde au rămas locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Înscrierea în învățământul dual se desfășoară în zilele de 29 și 30 august 2017.

Detalii +

 

Proiect-pilot privind dotarea școlilor cu echipamente IT de înaltă performanță

Ministrul Liviu Marian Pop a anunțat în conferința de presă din această săptămână că Ministerul Educației va lansa, în perioada imediat următoare, un proiect-pilot privind informatizarea completă a procesului educațional dintr-un județ. Acesta va fi selectat în funcție de posibilitatea de a îndeplini cumulativ o serie de condiții obligatorii, respectiv:

·         Să nu fie un județ considerat dezvoltat, conform criteriilor aplicabile pentru finanțarea europeană;

·         Să aibă un număr de profesori cuprins între 4.000 și 5.500;

·         Să aibă un număr de elevi cuprins între 45.000 și 70.000;

·         Să aibă capacitate de asigurare a sustenabilității proiectului timp de 5 ani după finalizarea implementării.

Detalii în curând +

 

Programul de acordare a rechizitelor școlare include din acest an și ghiozdane pentru elevii din clasele II-VIII

 Ministerul Educației Naționale va depune pentru anul școlar 2017-2018 o cerere de finanțare care va permite achiziționarea de rechizite școlare suplimentare (ghiozdane) în cadrul programului social derulat în conformitate cu Legea 126/2002 privind acordarea de rechizite școlare. Cererea de finanțare este complementară acestui program, iar obiectivul urmărit este ca fiecare copil din grupul țintă să beneficieze atât de rechizite școlare, cât și de ghiozdane. 

Astfel, preconizăm ca prin POAD să fie finanțată achiziția a 308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II-VIII (elevii din clasa pregătitoare și I primesc ghiozdane prin programul standard), respectiv a pachetelor de rechizite pentru un număr estimat de 51.539 de preșcolari.

Detalii +

 

Situaţia actualizată a unităţilor de învăţământ preuniversitar privat acreditate

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) a actualizat baza naţională de date a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular acreditate. Actualizarea vizează acreditările propriu-zise, dar şi alte informaţii utile precum ridicarea autorizaţiilor de funcţionare, fuziunea unor unităţi de învăţământ privat sau schimbarea de sedii. Toate informaţiile sunt disponibile pe pagina web a ARACIP.

Detalii +

 

Liceenii români pot aplica pentru bursa FLEX până în data de 17 octombrie

Programul de schimb de experienţă FLEX este finanţat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în mijlocul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2018-2019. Participarea în Programul FLEX, aflat la al treilea an de existenţă în România, este gratuită. Aplicaţiile se înregistrează online până în data de 17 octombrie, inclusiv.

NOTĂ: Vă rugăm să promovați și dvs. aceste informații, în conformitate cu sarcinile ce revin Ministerului Educației Naționale prin protocolul de colaborare semnat cu American Councils.

Detalii +

Sursă imagini: pexels.com, alegetidrumul.ro. americancouncils.ro

 

MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE

Str. General Berthelot 28-30, sector 1, 010168 Bucureşti, România

| Conținut preluat de la Ministerul Educației Naționale | Copyright © 2017. All Rights Reserved.|