Comunicat de presă 10.04.2019


     În perioada 1-5 aprilie 2019, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman au participat la cea de-a patra întâlnire transnațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+ 2014-2020, „OUTSIDE THE CLASSROOMS: EXTRA-CURRICULAR ACTIVITIES”, coordonat de Sivas Provincial Directorate of National Education (Turcia), având numărul de referință european 2017-1-TR01-KA201-046757. Întâlnirea a fost organizată de instituția parteneră din Grecia, PLAYING – o organizație non-guvernamentală și s-a desfășurat în Atena.

     Participanții din cele 5 țări partenere au vizitat patru unități de învățământ: 2nd High School of Chalandri, Hill Memorial School, 5th Primary School of Chalandri și 1st Elementary School of Athens. Cu această ocazie, elevii și cadrele didactice au prezentat diverse proiecte pe care le-au desfășurat și au realizat mini-spectacole în care au fost incluse momente artistice (muzică, dans, teatru); de asemenea, participanților le-a fost prezentat programul OPEN SCHOOLS inițiat de autoritatea publică locală din Atena care urmărește derularea unui număr mare de activități extrașcolare, în parteneriat cu diverse ONG-uri.

     Reprezentanții instituțiilor partenere au avut ocazia de a discuta anumite aspecte referitoare la particularitatea activităților extracurriculare prezentate (mod de realizare, componente educaționale vizate) Totodată, au fost revizuite activitățile propuse prin proiect care urmează a se derula până la ultima întâlnire transnațională, planificată în luna iunie, în Sivas, Turcia.

BIROUL DE PRESĂ