Comunicat de presă 09.11.2018

Școlarizare și admitere în învățământul profesional și în învățământul dual, an școlar 2019-2020


     Informațiile referitoare la solicitările de școlarizare în învățământul profesional (IP) și în învățământul dual (ID) pentru anul școlar 2019-2020, precum și la calendarul admiterii în învățământul profesional (IP) și în învățământul dual (ID) pentru anul școlar 2019-2020, le puteți accesa AICI

Comunicat de presă 02.11.2018

     Inspectoratul Școlar Județean Teleorman organizează luni, 5 noiembrie 2018, ora 14,30 în amfiteatrul Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Alexandria consfătuirea anuală cu directorii unităților de învățământ având pe ordinea de zi:

  • Raportul privind starea învățământului pentru anul școlar 2017-2018;
  • Planul managerial pentru anul școlar 2018-2019;
  • Raportul de activitate și oferta Casei Corpului Didactic Teleorman;
  • Raportul de activitate al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman pentru anul școlar 2017-2018.

BIROUL DE PRESĂ

Comunicat de presă 19.10.2018

     În perioada 1-4 octombrie 2018, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman și ai Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria au participat la cea de-a treia întâlnire transnațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+ 2014-2020, „Improving Teachers’ Competencies by Sharing Experiences Between EU Partners” TEACHCOM, coordonat de Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü (Turcia), număr de referință european 2017-1-TR01-KA201-046625, care s-a desfășurat în Spania, la Nafarroako Ikastolen Elkartea – Pamplona.
 
     Alături de cele două instituții din România, la această reuniune au fost prezenți și reprezentanți ai celorlalți parteneri implicați în proiect: UAB - Alfa idejos ir technologijos (Lituania), Kaunas A. Pushkin gimnazium (Lituania), Karamanoglu Mehmetbey Ilkokulu (Turcia), Karaman Piri Reis Ilkokulu (Turcia) și Siyasher Ortaokulu (Turcia).

     Agenda întâlnirii a inclus, pe lângă analiza materialelor prezentate de către fiecare partener al proiectului, vizite organizate la Departamentul Educației din Guvernul Navarrei - Pamplona și la Erentzun Ikastola – Viana. În cadrul acestora, s-au purtat discuții referitoare la specificul sistemului spaniol de învățământ și s-au organizat workshop-uri pe tema dezvoltării competențelor elevilor/ cadrelor didactice dintr-o perspectivă modernă și flexibilă.

     De asemenea, au fost stabilite perioadele întâlnirilor viitoare, fiind definitivate și activitățile pe care fiecare instituție parteneră urmează să le desfășoare, cu accent pe elaborarea unui ghid ce vizează formarea profesională pentru îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice din fiecare sistem de educație.

BIROUL DE PRESĂ

Anunț 03.10.2018 - selecție cadre didactice pentru ocuparea funcției de inspector școlar matematică

     Anunț selecție cadre didactice pentru ocuparea funcției de îndrumare și control – domeniul curriculum, disciplina matematică, prin detașare în interesul învățământului, în anul școlar 2018-2019, rămasă neocupată la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.

COMUNICAT DE PRESĂ - 20.08.2018

     În cadrul programului activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), în colaborare cu Ministerele Educației din cele șase țări din regiune, în perioada 15-19 septembrie 2018, s-a desfășurat, în Macedonia, la Ohrid, cea de-a IV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză.

     Astfel, la Ohrid, s-au întrecut cei mai buni elevi la limba franceză, provenind din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Moldova și România.

     România a fost reprezentată de un grup de 6 elevi (laureații olimpiadei de limba franceză – etapa națională 2018), grup din care a făcut parte și eleva Daria-Teodora BURTEA, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Alexandria și care a obținut Premiul al III-lea pentru proba orală pe echipe, nivel B1.

     Menționăm că prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză a avut loc la Cluj-Napoca, România, în 2015.

     Pentru această performanță notabilă, pentru dedicarea și efortul depus, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman adresează sincere felicitări și mulțumiri atât elevei Daria-Teodora BURTEA, cât și profesorilor îndrumători!

BIROUL DE PRESĂ