Comunicat de presă 11.09.2020 - Scenarii început de an școlar, conform hotărârii CJSU

Scenariile pentru începutul de an școlar, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman


     În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ și avizate de Inspectoratul Școlar Județean, comitetul județean pentru situații de urgență Teleorman a emis hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ, valabil pentru începutul de an școlar 2020-2021.

     Astfel, conform acestei hotărâri, se înregistrează următoarea situație:

 • 273 unități de învățământ (PJ sau structură) în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
 • 64 unități de învățământ (PJ sau structură) în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
 • 11 unități de învățământ (PJ sau structură) și două unități de învățământ conexe (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Clubul Copiilor Zimnicea) în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

     Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

     Potrivit respectivei analize, la nivelul județului Teleorman, în doar 9 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori și nu există localități în care numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, să fie mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

     Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

BIROUL DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ 10.09.2020 - Începerea noului an școlar 2020-2021

     Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a avizat propunerile din partea consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ din județul Teleorman privind scenariile de funcționare în debutul anului școlar 2020-2021, conform prevederilor ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării nr. 5487/ 31.08.2020, privind măsurile de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2.

     Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori. Scenariul verde înseamnă că incidența cazurilor într-o localitate este sub 1 la mia de locuitori, iar galben peste unu la mia de locuitori. În Teleorman, majoritatea localităților sunt în scenariul I, cel verde cu o incidență a cazurilor sub 1 la 1000 de locuitori. Astfel, situația unităților de învățământ din județul Teleorman este următoarea:

 • Scenariul 1, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru 89 de unități de învățământ din județ;
 • Scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru un număr de 43 de unități de învățământ din județ;
 • Scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online, a fost avizat pentru un număr de 9 unități de învățământ pentru o perioadă determinată. Unitățile de învățământ care vor funcționa după acest scenariu sunt următoarele: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman, Clubul Copiilor Zimnicea, Grădinița cu program prelungit nr. 6 Alexandria, Grădinița cu program prelungit nr. 7 Alexandria, Școala Gimnazială „Al. Colfescu” Alexandria, Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria, Colegiul Național „Al.I. Cuza” Alexandria, Școala Postliceală Sanitară Alexandria și Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele.

     Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.

BIROUL DE PRESĂ

Comunicat de presă - 05.09.2020 - Bacalaureat 2020 sesiunea 2

Bacalaureat 2020, sesiunea august - septembrie: rezultate finale după soluționarea contestațiilor


     Ministerul Educației și Cercetării a centralizat și publicat rezultatele finale obținute la Examenul de Bacalaureat de către absolvenții studiilor liceale, sesiunea august-septembrie 2020. Rezultatele finale au fost afișate în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

     În urma soluționării contestațiilor, promovabilitatea la nivelul județului Teleorman este de 37,80% pentru candidații înscriși din toate promoțiile și 41,50% pentru candidații din seria curentă.

     Pe probe, situația se prezintă astfel:

 • proba Ea) Limba și literatura română - rată de promovare 53,13%;
 • proba Ec), proba obligatorie a profilului - rată de promovare 49,13%;
 • proba Ed), proba la alegere a profilului și specializării - rată de promovare 62,33%.

     După afișarea rezultatelor inițiale, 166 de candidați au depus 197 de contestații, dintre care 58 au fost depuse pentru proba Ea), 83 pentru proba Ec) și 56 pentru proba Ed).

     Din numărul total de contestații depuse:

 • pentru 125 de lucrări, nota finală a fost mai mare decât nota inițială;
 • pentru 13 lucrări, nota finală a fost egală cu nota inițială;
 • pentru 59 de lucrări, nota finală a fost mai mică decât nota inițială.

     În ceea ce privește influența notelor contestate asupra mediei finale de bacalaureat, s-a constatat că 29 de candidați, declarați inițial nepromovați, au obținut medii mai mari sau egale cu 6 (șase), promovând astfel examenul de bacalaureat. Nici un elev cu medie inițială 6 sau peste 6 nu a avut media finală sub 6.

     În județul Teleorman, la examenul de Bacalaureat 2020 (ambele sesiuni), promovabilitatea este de 61,47% pentru candidații din toate promoțiile și 70,86% pentru candidații din seria curentă.

BIROUL DE PRESĂ

Comunicat de presă 04.09.2020 - TELVERDE informare începere an școlar

Linii Telverde destinate informării cu privire la începerea noului an școlar/universitar


     Ministerul Educației și Cercetării facilitează accesul rapid la informații tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021.

     Prima linie Telverde - 0800 67 20 31 - va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, în vederea obținerii de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde - 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

     Precizăm că această ordonanță reglementează:

1. Modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line;
2. Achiziția de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.
Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

     Totodată, reamintim că Ministerul Educației și Cercetării a lansat recent și portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același areal tematic, grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes.

BIROUL DE PRESĂ

Comunicat de presă - 04.09.2020 - Bacalaureat 2020 sesiunea 2

Au fost publicate rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)


     Rata de promovare înregistrată înainte de contestații în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este în județul Teleorman de 33,43%. în creștere comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (31,32%).

     Din totalul candidaților promovați (222), 129 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 93 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019-2020 este de 37,18%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 33,43.

     La probele scrise s-au prezentat 664 de candidaţi din cei 819 candidaţi înscrişi în județul Teleorman. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 6 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

     Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

     Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

     La cele 9 centre de examen din județul Teleorman s-au depus 197 de contestații, după cum urmează: 58 de contestații la proba E)a- proba scrisă de limba română, 83 de contestații la proba E)c)- proba scrisă obligatorie a profilului și 56 de lucrări contestate la proba E)d)- proba scrisă la alegere a profilului.

     Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

BIROUL DE PRESĂ