Comunicat de presă 24.06.2019

     În perioada 10-14 iunie 2019, doi reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman au participat la ultima întâlnire transnațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2, „OUTSIDE THE CLASSROOMS: EXTRA-CURRICULAR ACTIVITIES”, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+ 2014-2020 și coordonat de Sivas Provincial Directorate of National Education (Turcia). Întâlnirea a fost organizată de instituția coordonatoare.

     În cadrul reuniunii, au fost vizitate patru unități de învățământ: Zubeyir Kemelek Ortaokulu, Yenisehir Anadolu Lisesi, Halil Rifat Pasa Ilkokulu și Sosyal Bilimler Lisesi. Participanții din cele cinci țări partenere au avut ocazia de a afla informații despre diverse proiecte pe care unitățile respective le-au desfășurat pe tema parteneriatului – activități educative extrașcolare; de asemenea, delegațiile din țările partenere au vizitat o expoziție amenajată în centrul orașului, în cadrul căreia au fost expuse produsele realizate de elevi pentru un concurs de robotică.

     Participanții la întâlnirea transnațională au fost primiți de Guvernatorul orașului Sivas care le-a prezentat modul în care administrația publică locală se implică și sprijină proiectele educaționale derulate de unitățile de învățământ sau de inspectoratul școlar al provinciei.

     Reprezentanții instituțiilor partenere au revizuit obiectivele parteneriatului strategic, au evaluat modul în care acestea au fost atinse ca urmare a derulării activităților asumate prin formularul de aplicație și au stabilit atribuțiile ce revin fiecărei instituții în vederea raportării finale.

     În aceeași perioadă, patru reprezentanți ai ISJ Teleorman și un reprezentant al Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria au participat, în Karaman, la ultima mobilitate internațională din cadrul celui de-al doilea proiect de parteneriat strategic KA2, implementat de ISJ Teleorman în perioada 2017-2019, „IMPROVING TEACHERS’ COMPETENCIES BY SHARING EXPERIENCES BETWEEN EU PARTNERS” TEACHCOM, coordonat de Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü (Turcia).

     Participanții la această întâlnire au vizitat două unități de învățământ de nivel primar, Piri Reis Ikokulu și Karamanogul Mehmet Bey Ikokulu, unde cadrele didactice au prezentat invitaților modalitățile prin care ei își dezvoltă competențele profesionale, precum și proiectele în care se implică pentru a se dezvolta profesional astfel încât să ofere o educație de calitate elevilor.

BIROUL DE PRESĂ