Comunicat de presă - 09.07.2021

56,3%: rata de promovare în județul Teleorman, în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2021 (după soluționarea contestațiilor)

     Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021) au fost afișate astăzi, 9 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

     În județul Teleorman, rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 56,3 % (în creștere cu 2,9 %, comparativ cu rezultatele inițiale – 53,4%.

     Pentru promoția curentă, rata de reușită este 61,5 %, iar pentru promoțiile anterioare – 33,8 %.

     Astfel, din totalul celor 2104 candidați înscriși, au promovat 1079 candidați din toate promoțiile, la nivelul județului Teleorman.

     Numărul mediilor de 10 (zece) a rămas neschimbat. Un elev de la Liceul Teoretic Videle și un elev de la Colegiul Național Anastasescu au obținut media generală 10 (zece) la probele de bacalaureat în această sesiune.

     Precizăm că procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați (4 candidați în județul Teleorman).

     A doua sesiune de examen se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (19-26 iulie). Calendarul complet este disponibil pe site-ul Ministerului Educației.

BIROUL DE PRESĂ