Comunicat de presă - 16.07.2013

     Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman va fi beneficiarul unei finanţări europeane pentru două proiecte internaţionale, în parteneriat cu instituţii publice şi private din Europa.

     Acestea au fost depuse pe componentele Grundtvig şi Leonardo da Vinci şi evaluate în cadrul ultimului apel de proiecte pe structura Programului de Învăţare pe Parcursul Întregii Vieţi, LLP 2007-2013 la nivelul Agenţiilor Naţionale de Programe Comunitare din ţările participante la program, agenţii care sunt coordonate de către Comisia Europeană.

     Parteneriatul de învăţare Grundtvig cu titlul „Community Mentoring for Social Inclusion” va fi derulat pe o perioadă de doi ani, începând cu 01.08.2013, sub coordonarea instituţiei Kaleidoscope Enterprise Limited (UK) şi va consta în derularea unor activităţi comune interne şi internaţionale în colaborare cu alte organizaţii, instituţii sau autorităţi locale/regionale din Europa. Bugetul alocat acest ui proiect este de 15 000 euro.

     Proiectul de Mobilitate Leonardo da Vinci cu titlul „Certificarea Instituţională de Calitate a Şcolilor, deziderat de valorizare prin eficientizarea procesului de asigurare şi evaluare a calităţii în şcoala românească” se va desfăşura în două serii, sub forma mobilităţii individuale ale profesioniştilor în educaţie la instituţia de primire Istituto di Scienze Psicologiche dell’Educazione e della Formazione (ISPEF), Roma, Italia. Perioada de implementare a proiectului cuprinzând toate categoriile de activităţi prevăzute în programul detaliat va fi de 8 luni, începând cu luna septembrie 2013 iar bugetul alocat acestui proiect este de 39600 euro.