COMUNICAT DE PRESĂ 29.05.2015

     Referitor la articolul din ziarul,,Liber în Teleorman” Inspectoratul Școlar Județean Teleorman precizează că acțiunea din data de 29 mai 2015, organizată de Instituția Prefectului Teleorman în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Inspectoratul de Poliție al Județului Teleorman, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Al. D. Ghica” Teleorman, Direcția de Sănătate Publică Teleorman, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog al Județului Teleorman, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațíonală Teleorman, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor și administrația publică locală, se înscrie în seria activităților educative din cadrul campaniei ”Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” prin care s-a urmărit atenționarea tinerilor privind pericolul consumului de droguri.

     La marșul antidrog au participat reprezentanți ai elevilor din școlile teleormănene, însoțiți de cadre didactice, fără ca procesul instructiv-educativ să fie întrerupt și fără ca orarul unităților de învățământ să fie modificat.

     Acest proiect educativ s-a derulat în aceleași condiții ca și alte proiecte educaționale desfășurate chiar în această săptămână, precum ”Prietenii pompierilor”, ”Cu viața mea apăr viața”, în care s-au implicat reprezentanți ai elevilor din unități de învățământ din județ, acțiuni mediatizate în presa locală.

     E regretabil că scopul acestei campanii de promovare a unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor a fost denaturat. Întreaga campanie nu a avut nicio tentă politică, orice altă interpretare a acestui demers final fiind tendențioasă.

BIROUL DE PRESĂ