Reuniune de proiect ERASMUS+ KA2, Alexandria, 20-23 octombrie 2015

     Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, în calitate de partener în cadrul proiectului  strategic ERASMUS+ "Effective School Management in EU Dimension", a organizat cea de-a treia reuniune de proiect, în perioada 20-23 octombrie 2015. La activități, alături de reprezentanții instituției gazdă, au participat delegați din următoarele organizații partenere în proiect: Karaman Il Milli Eǧitim Müdürlügü (Turcia), Regione Molise (Italia) și Nafarroako Ikastolen Elkartea din Regiunea Navarra (Spania).

     Pe parcursul ședințelor de lucru incluse în agenda reuniunii, participanții au evaluat activitățile derulate în cadrul proiectului până în acest moment, au realizat o analiză comparativă a chestionarelor aplicate cadrelor didactice din fiecare regiune implicată în acest parteneriat și au definitivat structura și conținutul produsului final al proiectului – un ghid de bune practici pentru management școlar eficient într-o dimensiune europeană. De asemenea, au fost stabilite atribuțiile fiecărui partener coordonator de regiune privind realizarea ghidului de bune practici care va fi prezentat în cadrul ultimei întâlniri de proiect organizată de instituția coordonatoare în Turcia.

     Agenda reuniunii a inclus și vizitarea a cinci unități de învățământ din județ, ca exemplificare a practicilor de management utilizate la nivelul acestora: Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria, Școala Gimnazială ”Zaharia Stancu” Roșiori de Vede, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roșiori de Vede și C.S.S. Turnu Măgurele. Fiecare unitate de învățământ a oferit participanților o prezentare a instituției, insistând asupra unor elemente privind curriculumul, activitățile extrașcolare, respectiv implicarea în proiecte și programe naționale/europene. Invitații au avut ocazia de a discuta cu reprezentanți ai echipelor manageriale, cu elevi și părinți ai acestora, precum și cu profesori de diverse discipline. De asemenea, elevii și cadrele didactice din școlile gazdă au pregătit un program artistic în care au fost evidențiate elemente de cultură, de tradiție locală și națională.

BIROUL DE PRESĂ