COMUNICAT DE PRESĂ - 19.03.2018

     Inspectoratul Județean Teleorman a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII), desfășurată în perioada 5-7 martie.

     Astfel, la simularea EN VIII, la limba și literatura română au fost înscriși 2633 elevi, prezenți 2483 elevi și 150 absenți. Au fost obținute 1506 note mai mari sau egale cu 5 la această disciplină corespunzând unei rate de promovare de 60,65%.

     La disciplina matematică, s-au prezentat 2475 elevi dintre care 660 elevi au obținut note mai mari sau egale cu 5, având o rată de promovare de 26,67% la nivelul județului.

     Atât la limba și literatura română cât și la matematică au fost obținute 3 note de 10.

     La nivelul fiecărei unități de învățământ rezultatele vor fi analizate prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

     Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului. Reamintim că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupune acest examen, respectiv stabilirea și conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării performanțelor.

BIROUL DE PRESĂ