COMUNICAT DE PRESĂ - 20.08.2018

     În cadrul programului activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), în colaborare cu Ministerele Educației din cele șase țări din regiune, în perioada 15-19 septembrie 2018, s-a desfășurat, în Macedonia, la Ohrid, cea de-a IV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză.

     Astfel, la Ohrid, s-au întrecut cei mai buni elevi la limba franceză, provenind din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Moldova și România.

     România a fost reprezentată de un grup de 6 elevi (laureații olimpiadei de limba franceză – etapa națională 2018), grup din care a făcut parte și eleva Daria-Teodora BURTEA, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Alexandria și care a obținut Premiul al III-lea pentru proba orală pe echipe, nivel B1.

     Menționăm că prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză a avut loc la Cluj-Napoca, România, în 2015.

     Pentru această performanță notabilă, pentru dedicarea și efortul depus, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman adresează sincere felicitări și mulțumiri atât elevei Daria-Teodora BURTEA, cât și profesorilor îndrumători!

BIROUL DE PRESĂ